>

Dukan pasta Bolognese!

Suitable for Dukan phase 1,2,3,4 (attack, cruise, consolidation, stabilization)

| PP day - pure protein|




Estimated preparation time: 5 minutes
Estimated cooking time: 20 minutes

Serves 2 portions

Calories per portion: 280cal approximately

One of my favourites dishes is bolognese pasta so I come up with this recipe including strictly Dukan ingredients and no "tolerants". There are some small secrets that make the difference when you are cooking shirataki which I explain in the method process!

INGREDIENTS 


 1 pack of shirataki tagliatelles (net weight: 250gr)
• 250gr low fat veal minced meat
• 1 tablespoon fromage frais low fat cheese
• 1 tablespoon of low fat greek yogurt
• 1 tablespoon of low fat cottage cheese
• 1 tablespoon dukan ketchup
• 1 onion
• white vinegar
• 1 teaspoon garlic powder 
• 2 pinches dried thyme
• some parsley
• salt & pepper



METHOD

I don't like the smell of shirataki so here is a small tip on how to work around them and give them some flavor. Put the shirataki noodles in a strainer and wash with plenty of cold water. Place them in a bowl with lots of cold water, 2 tablespoons of white vinegar and some dried thyme. Let them soak some taste as you prepare the bolognese sauce. 
In a non-sticking frying pan, spray just once with some olive oil and add the small chopped onion. Let it cook in low heat for 5-7 minutes until golden and add the minced meat. Turn on the heat to medium and stir while cooking for another 5-7 minutes. When our meat is ready, we add salt and pepper, 1 tablespoon Dukan ketchup, 1 teaspoon white vinegar,  1 teaspoon garlic powder and stir for a minute. Then add tablespoon of low fat greek yogurt, 1 tablespoon fromage frais low fat cheese, some parsley and the thyme and stir some more. 
Strain the shirataki noodles and place them in the meat. Let them cook for a minute and remove from fire. Top the bolognese with some cottage cheese mixed with a bit of dried garlic and salt. Add on top some fresh parsley and peper and you are ready for a really delicious meal!



Dukan μακαρονάδα με κιμά!

Κατάλληλο για τη Dukan φάση 1,2,3,4 (attack, cruise, consolidation, stabilization)

| PP day |

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Σερβίρει 2 μερίδες
Θερμίδες ανά μερίδα: 280(κατά προσέγγιση)

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά είναι τα μακαρόνια με κιμά. Έφτιαξα αυτή τη συνταγή με αυστηρά Ντουκάν υλικά και καθόλου ανεκτά ώστε να μπορώ να την φτιάχνω και κατά τη φάση της επίθεσης και της μέρες καθαρής πρωτείνης. Υπάρχουν μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά όταν μαγειρεύεις σιρατάκι και τα εξηγώ στην αρχή της εκτέλεσης της συνταγής!




ΥΛΙΚΑ


 1 πακέτο σιρατάκι ταλιατέλες (στρ. βάρος: 250gr)
• 250γρ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς 
• 1 κουταλιά της σούπας fromage frais low fat τυρί κρέμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα light τυράκια τύπου λαβάς - 1 τριγωνάκι)
• 1 κουταλιά της σούπας άπαχο γιαούρτι
• 1 κουταλιά της σούπας κότατζ light
• 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ Ντουκάν
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• λευκό ξύδι
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
• 2 πρέζες θυμάρι
• λίγος μαϊντανός
• αλάτι και πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Δεν μου αρέσει η μυρωδιά των σιρατάκι καθόλου αλλά βρήκα έναν τρόπο για να διώξω τη μυρωδιά και να τους προσθέσω λίγη γεύση. Στραγγίζουμε και πλένουμε τα σιρατάκι με άφθονο κρύο νερό και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι και θυμάρι. Τα αφήνουμε να πάρουν λίγη γεύση όπως προετοιμάζουμε την μπολωνέζ.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τον κιμά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Όταν ο κιμάς μας είναι έτοιμος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά κέτσαπ Ντουκάν, 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σκόνη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Μετά προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας fromage frais low fat τυρί κρέμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα light τυράκια τύπου λαβάς - 1 τριγωνάκι), 1 κουταλιά της σούπας άπαχο γιαούρτι, λίγο μαϊντανό, θυμάρι και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες σιρατάκι και της βάζουμε στον κιμά. Τα μαγειρεύουμε για 1 ακόμα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοπποθετούμε τη μερίδα μας στο πιάτο και προσθέτουμε 1 κουταλιά κότατζ χαμηλών λιπαρών ανακατεμένη με λίγο σκόρδο σκόνη και λίγο μαϊντανό. Καλή όρεξη Ντουκανίτσες!!!


No comments:

Post a Comment