>

Minced meat with green beans, Dukan in a pan - Φασολάκια με κιμά στο τηγάνι

Minced meat with green beans, Dukan in a pan - Φασολάκια με κιμά στο τηγάνι 

Suitable for Dukan phase 2,3,4 (cruise, consolidation, stabilization)

| PP day |

Estimated cooking time: 50 minutes

Serves 3 portions

Calories per portion: 300 calories approximately

This is a delightful to the taste combination of veal meat with vegetables!



INGREDIENTS

 300gr low fat miced veal meat
• 400gr fresh or frosted green beans
• 1 large onion
• 1 large ripe tomato
• 2 tbspoons small chopped dill
• 2 tbspoons small chopped parsley
• a pinch of cinnamon
• a pinch of clove
• a pinch of nutmeg
• a pinch of thyme
• salt & pepper



METHOD

Small chop the onion and saute in low heat, in a non sticking pan, sprayed with some extra virgin olive oil, for 5 minutes. Add the minced meat, turn the heat to medium and continue with saute for 5 more minutes. Αdd the spices (cinammon, clove, thyme and nutmeg as well as salt and pepper) stir a bit and add the small chopped tomato, cook for 5 more minutes,  and add the green beans. Add some boiling water up to the level the green beans are half covered and let them cook for 30 minutes. Check the water while cooking and add some if necessary. When our greens are cooked, we add the small chopped dill and parsley stir some more and remove from fire. Serve in a plate and if you have some olive oil as tolerable now is the time to spray some (although not necessary but it really adds to the taste!). It goes well with some cheese on the side, I prefer low fat cottage cheese. 



Φασολάκια με κιμά στο τηγάνι 


Kατάλληλο για Dukan phase 2,3,4 (cruise, consolidation, stabilization)

| PP day |

Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Σερβίρει 3 μερίδες


ΥΛΙΚΑ

 300γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
• 400γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια
• 1 μεγάλο κρεμμύδι
• 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
• μία πρέζα κανέλα
• μία πρέζα γαρύφαλλο
• μία πρέζα μοσχοκάρυδο
• μία πρέζα θυμάρι
• αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ψεκάσει με ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τον κινά, ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και σωτάρουμε για 5 ακόμα λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και θυμάρι) ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Την αφήνουμε να πάρει μια βράση και ήρθε η ώρα να προσθέσουμε και τα φασολάκια στο τηγάνι μας. Συμπληρώνουμε με βραστό νερό ώστε να σκεπαστούν τα υλικά μέχρι τη μέση και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να συμπληρώσουμε νερό με την πάροδο του χρόνου. Όταν τα φασολάκια μας είναι έτοιμα, βάζουμε τον άνιθο και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε σε πιάτο και αν θέλουμε και έχουμε ελαιόλαδο σαν ανεκτό ψεκάζουμε το πιάτο μας! 
Ταιριάζει πολύ με λίγο άπαχο cottage στο πλάι. 

No comments:

Post a Comment