>

Meatball with kinder surprise - Μπιφτέκι έκπληξη

Suitable for Dukan phase 1,2,3,4 (attack, cruise, consolidation, stabilization)

| PP day |

Estimated time: 50 minutes



INGREDIENTS


• 500gr low fat miced veal meat
• 4 eggs
• 2 tablespoons of low fat greek yogurt
• 2 tablespoons s small chopped fresh basil leaves
• tablespoons s small chopped fresh parsley leaves
• 2 tablespoons  of oat bran
• 1 teaspoon thyme
• 1/2 tablespoon of baking soda
 1-2 tablespoons of vinegar
• salt & pepper



METHOD

Boil the 4 eggs for no more 5 minutes and let them cool a bit. Mix the rest of the ingredients in a bowl and divide the meat mixture to 4 pieces. Preheat the oven to 200 degrees. Spread the meat mixture as to make an even wrap. Strip the eggs from the shell, place the egg in the middle of the meat, salt and pepper, and fold around it as to make a wrap around it. Spread some olive oil in a oven tray, remove excesive oil with a napkin and place the meatballs into the oven for 25-30 minutes. Put the meatballs into a plate and carefully cut in half. Surprise! You can accompany this dish with dijon mustard.

EXTRA TIP (from dianeira - member of greekmasa.gr)
We mix 1/2 tablespoon of baking soda into 1 or 2 tablespoons of vinegar and add it in our minced meat mixes for extra fluffy burgers.
MiaMily Red HIPSTER™ Multi-Wearing Baby Carrier


ΥΛΙΚΑ


• 500γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
• 4 αυγά
• 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
• 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης
• λίγο θυμάρι
• 1/2 κουταλιά μαγειρική σόδα
• 1-2 κουταλιές ξύδι 
• αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα αυγά για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα καθαρίσουμε. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπωλ και διαιρούμε το μείγμα μας σε 4 μπάλες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς. Απλώνουμε τα 4 κομμάτιου του κιμά με τη βοήθεια ενός πλάστη. Καθαρίζουμε τα αυγά, τα βάζουμε στη μέση του κιμά, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε τον κιμά γύρω τους. 
Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί, σκουπίζουμε με χαρτοπετσέτα και τοποθετούμε τα κιμαδένια αυγουλάκια μας. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Μόλις ψηθεί βάζουμε το μπιφτέκι μας σε ένα πιάτο, κόβουμε προσεκτικά στη μέση και έκπληξη! Συνοδεύουμε με μουστάρδα ντιζόν.


EXTRA TIP (από την dianeira - member of greekmasa.gr)
Ανακατεύουμε 1/2 κουταλιά μαγειρική σόδα σε 1-2 κουταλιές ξύδι και το προσθέτουμε στα μείγματα κιμά ή μπιφτεκιών για να τα κάνουμε έξτρα αφράτα!



No comments:

Post a Comment